Vyhľadávanie


Bezpečnostné fólie

03.02.2013 16:43

Kedže bezpečnosť v našom okolí je neustále ohrozovaná ľudmi, ktorí už nevedia ako si "zarobiť" a vykrádajú autá, domy a byty. Dokážu bez výčitiek svedomia rozbiť okienko na vašom aute alebo byte či dome hneď ako sa vzdialite na nákup alebo len do záhrady a zoberú Vám vaše cennosti, ktoré už možno nikdy neuvidíte.

Pre ľudí, ktorí si svoje veci vážia a nechcú o ne prísť je tu riešenie a tým sú bezpečnostné fólie, ktoré sú určené proti vniku cudzích osôb do priestorov, v ktorých nemjú čo robiť. Daný materiál je vyrábaný v roznych hrúbkach a tým aj odolnosti voči rozbitiu skla alebo zamedzeniu prechodu do priestoru. Samozrejmosťou je úplná priehladnosť, čiže po aplikácií nie sú vôbec na skle vidieť. Fólia má 99% UV filter, takže zároveň zabraňuje poškodeniu farieb v interiéri škodlivými UV lúčmi. Takéto fólie nie sú tepelne výkonné, v dôsledku toho Vám prepustia teplo dnu. Tieto fólie sa dajú kombinovať so solárnymi fóliami, ktoré dokážu zadržať teplo a neprepustia ho.

Nie sú vhodné na staršie drevené okná pretože musia byť aplikované pod rám skla, ideálne sú pre plastové okná a okná s hliníkovými rámamy => okná, ktoré sa dajú rozobrať.

Pre vozidlá sa používa fólia, ktorá je cetrifikovaná aj na sklá vodiča a spolujazdca s CERTIFIKÁTOM! Má povolenie MDPaT SR (pre tých, ktorí o tom ešte nevedia). Bohužiaľ nie je tvarovateľná a nedá sa použiť na čelné a zadné sklo (aj keby tam bola zbytočná, lebo cez zadné a predné sklo sa do auta dostane málokto)